Kreatív családi fotó fal

A digitális fényképek korában nagyjából minden háztartásban van legalább egy digitális fényképezőgép (vagy okostelefon), illetve egy nyomtató, melynek segítségével az elkészített képekből kézzelfogható fényképet készíthetünk. Ennek a technikának köszönhetően ma már sokkal több fotó van egy-egy ember birtokában, mint valaha eddig a történelemben. Mindenki maga döntheti el, melyik képet, milyen méretben nyomtat ki és hova helyez el.

A rengeteg fénykép tárolása egy idő után nem könnyű feladat. Albumokba rendezhetjük őket, ráírhatjuk melyik mikor és hol készült, de amint bekerülnek ezek az albumok vagy dobozok a szekrénybe, onnan már csak nagyon ritkán kerülnek elő. Akkor igazából miért készítjük őket? Nem lenne jó, ha otthonunk egy-egy központi részét ezzel tennénk még személyesebbé? Ha a vendégek, akik hozzánk érkeznek, rögtön meg tudnák csodálni, mi pedig a képekre tekintve és elmesélve azok történetét újra átélnénk a pillanatot, mikor készült.

Tippek a képek elhelyezéséhez, a fal dekorálásához:

– Ha képkeretbe szeretnénk foglalni a képeket, és nem csak úgy pusztán feltűzni a falra, válasszuk ki gondosan a kereteket! Egyértelműen a szoba stílusához illőt kell, hogy válasszunk, de nem mindegy hogy mennyit és hogyan helyezünk el az adott falon.

– Általában a több mindig jobban néz ki, ezért ha egynél több képet teszünk a falra két megoldás közül választhatunk: vagy mindet ugyanolyan keretbe foglaljuk, vagy mindet különbözőbe, kinek mi illik jobban az otthonához. Ha kezdő lakberendezők vagyunk egyszerűbb mindet ugyanolyanba tenni, hiszen így kevesebbet kockáztatunk.

– A kész képeket ezután elrendezhetjük sorba, derékszögbe, valamilyen különleges alakzatba (pl.: szív), vagy akár rendezetlenül, össze-vissza is, hogy kaotikusnak tűnő, mégis rendezett benyomást keltsen a képek látványa.

– A képeket érdemes olyan magasságba rakni, hogy kényelmesen lehessen őket nézegetni. A múzeumokhoz hasonlóan akasszuk őket kb. 145-153 cm magasra a földtől számítva.

– Mindig válasszunk ki egy központi képet, és aköré tegyük ki a többi hozzáillőt.

– Ne akasszunk fel olyan képet a falra, ami nem illik az összképbe. Ha ettől függetlenül sokat jelent nekünk egy darab, akkor keressünk neki egy új helyet a lakásban.

Bekeretezett fotó helyett, nyomtatott vászonkép

Esztétikus és modern megoldás, ha fotók helyett vászonképeket akasztunk a falra. Ilyen esetben nincs szükség külön képkeretekre se. Egy jó minőségű fotót digitális nyomtatás segítségével vászonra lehet vinni, ami így olyan hatást kelt, mintha festmény volna. Előnye, hogy rengeteg méretben elkészíthető; egy képnek akár csak egy apróbb részletét is a vászonra lehet vinni; a számítógépes beállításoknak köszönhetően pedig több képet is ugyanolyan árnyalatúvá lehet varázsolni, így egységes látványt alkot a sok kép egymás mellett.

Fénykép fal
Fénykép fal

Családi képek falmatricával bolondítva
Családi képek falmatricával bolondítva

Fényképek szív alakba rendezve
Fényképek szív alakba rendezve

Nyomtatott vászonképek
Nyomtatott vászonképek