Kóstoltassa meg vevőivel új termékét!

Vannak olyan termékek, melyek a hagyományos tévé- vagy rádióreklámmal jól promozhatók, viszont akadnak olyan élelmiszerek, melyek emellett igénylik a kóstoltatást. Miért? Hasonlóan a kozmetikai szerekhez, sokan szeretik kipróbálni az újdonságokat az ételek, italok esetében is. A lehetőséget, amivel ehhez ingyen hozzájuthatnak, egyenesen imádják. Ráadásul ahhoz, hogy valaki jobban megismerkedhessen egy új ízzel, muszáj azt megkóstolnia, hiszen lehet, hogy a nevéből adódóan, vagy valamilyen korábbi csalódottság miatt különben le sem venné azt a polcról.

Kóstoltatás

Mikor működik jól egy kóstoltatás?
Sok múlik a hostesseken, akik a kóstoltatást tartják, ezért érdemes a legjobb jelentkezők közül választani. Hatalmas előny, ha udvariasak, kedvesek, és ismerik a terméket, amit promotálnak, hiszen így mindenki kérdésére tudnak válaszolni.
A display, amit a kóstoltatásnál használ, legyen diszkrét, ugyanakkor figyelemfelkeltő. Legyen elegendő hely a terméknek, és a tálcának, amin a kóstoló van. Nyilvánvalóan nagyobb installáció szükséges egy kávékóstolóhoz, mint egy joghurtoshoz. A kávénál ugyanis kell hely a főzőnek, míg a joghurtok esetében csak ki kell kanalazni a terméket egy kis pohárba.
A boltban úgy helyezze el a displayt, hogy az közel legyen a polcra kihelyezett eredeti termékhez. A pult körül elegendő helynek kell lennie ahhoz, hogy a fogyasztók kényelmesen elférjenek egymás mellett.
Ne feledkezzen meg a kóstolás után keletkezett szemétről! Helyezzen el néhány szemetest a pult körül, hogy ki lehessen dobni a műanyag poharat, kanalat, papírtálcát, szalvétát, stb. Senki sem szeret szemetet cipelni magával, ráadásul egy szelektív gyűjtővel még a környezetbarát vevőket is megnyerheti magának.

A bolti kóstoltatás előnyei:
– földrajzilag, és akár kor vagy nem alapján is célzottabban juttathatja el termékét a célközönséghez,
– a fogyasztó rögtön véleményt nyilvánít, ami akár pozitív, akár negatív, az üzlet hasznára válik,
– ha valakinek ízlik az étel/ital, de még bizonytalan a vásárlásban, plusz információval lehet ellátni, ami után bátrabban tud dönteni, vásárolni,
– viszonylag kis befektetéssel, sok új vevőt szerezhet vállalkozásának.