Hogyan és milyen sci-fi könyvet válasszon?

A könyvesboltok polcain sorakoznak a jobbnál jobb sci-fi és fantasy regények, de honnan tudhatja, hogy melyik az Önnek való? Kezdő sci-fi olvasóként, valószínűleg a klasszikusok felé nyúlna, na de melyek a klasszikusok? Rengeteg nagyszerű író sok ezer kötete közül válogathat, így fennáll a veszélye a rossz döntésnek. Cikkünkből, most tippeket kaphat a legjobb sci-fi, fantasy regények megvásárlásához!

Író
Bár vannak olyan írók, akik több műfajban is kipróbálják magukat, azért bőven akadnak olyanok is, kik a jövőbe tekintenek, és a tudományos-fantasztikus világban, a robotokban, vagy a földönkívüliekben találnak csak ihletet. Ebből következik az első szempont, amit figyelnie kell, hogy tehetséges írót válasszon! Milyen a jó sci-fi író? Olyan, aki bármilyen hosszú, bonyolultnak tűnő történetet is meg tud szerettetni az olvasójával, olyannyira, hogy az már elhiszi, amit olvas. A három, talán legismertebb író: Herbert George Wells, Frank Herbert, Isaac Asimov.

Téma
Ha már utánanézett a nevesebb fantasy és sci-fi íróknak akkor valószínűleg kiválasztotta az Önnek legszimpatikusabbat, tehát tisztában van azzal, hogy milyen témájú regényt fog olvasni. Frank Herbert és Isaac Asimov regényeit – melyekben nagyrészt a robotikáról, a történelem megjósolásáról és a világűr benépesítéséről olvashat – egyszerűen megrendelheti a Scifimarketből.

Borító
A legtöbb kezdő olvasó a borító alapján hoz döntést. Ez nyilvánvaló, hiszen ha nem tudja, hová nyúljon a polcon, azt fogja figyelni, melyiknek szebb a színe, milyen betűtípussal nyomták rá a címet, milyen egyéb motívum díszíti, stb. Azonban ez amennyire egyszerűnek tűnik, annyira nem releváns. A borítónál azért mindenképpen menjen tovább, és olvassa el a könyv hátulján lévő rövid összefoglalót és/vagy ajánlást.

Ár
Természetesen a fanatikusok már tudják, hogy egy jó könyv felbecsülhetetlen értékű, de senkinek sem végtelen a pénztárcája. Valószínűleg Önnek is van egy meghatározott maximális kerete, amit könyvekre tud költeni. Válogasson ez alapján a boltok polcain! Ha pedig interneten vásárol, állítson be minden lehetséges szűrőt, hogy a legjobb könyvet foghassa a kezébe!