Csillámtetoválás, mint játékos készségfejlesztés

A csillámtetoválás amellett, hogy szinte minden bőrtípuson gyönyörűen mutat, elkészítése szórakoztató és fejleszti a gyermek alapvető készségeit.
A csillámtetoválás önálló használata 6 éves kortól ajánlott, de kevés szülői segítséggel, már akár 3 éves kortól is elkészíthető.
Ahhoz, hogy profi minőségű, tartós és vízálló csillámos tetoválásokat készíthessünk, nem szükséges sok tudás, elég egy kis gyakorlás, illetve az arányok, és a hozzávalók kellő mennyiségének kitapasztalása.

Csillámtetoválás

Csillámtetoválás

A gyermekek körében a csillámtetoválás, mint ideiglenes testdíszítés hamar elterjedt, hiszen ahhoz képest, hogy ennek köszönhetően hetekig tartó vízálló tetkó díszítheti őket, elkészítése viszonylag egyszerű, a kisebbek számára is.
A csillámos minták elkészítése segíti a gyermek színlátását, elősegíti a koncentráció és a figyelem fejlődését, emellett fejleszti a finommotoros készségeket.
Ezen testdíszítési forma elkészítése pár lépésből áll, de minden főbb pontnál figyelmet és odafigyelést kíván.
A legfontosabbak közé a bőrbarát ragasztó és a kozmetikai csillámpor felvitele tartozik, de a sablon bőrön való egyenletes elsimítását sem szabad elhanyagolni. A felsorolt lépések közül az első kettő pontos alkalmazása talán a legcélszerűbb, hiszen, ha például a ragasztót a sablonon kívülre is felvisszük, úgy a csillám azon is megtapad, a kívánt minta így könnyedén eltorzulhat.
Ezen kívül a csillámpor mennyisége is fontos pont, hiszen ha a minta egyik részére többet teszünk a szükségesnél, úgy a csillám, tapadás hiányában leszóródhat. Fontos, hogy a választott színekből inkább többször, kevesebbet vigyünk fel a ragasztós bőrfelületre, hogy könnyedén, egyenletesen lehessen azt eloszlatni.
Összességében az elkészítése egyszerű, némi odafigyelést igényel, de a gyermek észrevétlenül, szórakozva fejlesztheti különböző készségeit.