A babáknak mindenből a legjobb jár!

Egy gyermek érkezése előtt minden szülő felpakolja a bevásárlókosarat fontos, illetve kevésbé fontos babaholmival. A gyerekruhák, játékok, és egyéb felszerelések attól még, hogy méretre kicsik, az áruk igen borsos lehet.
Sokan úgy próbálnak spórolni ezen, hogy sok használt felszerelést vásárolnak, azonban ez nem mindig megfelelő a baba biztonságának szempontjából. Előfordulhat, hogy a használtan vásárolt babakocsi, vagy etetőszék egy apró eleme sérült, vagy hiányzik, amit elsőre észre sem vesz az ember, de a következménye mégis súlyos lehet. Garancia általában ezekre a termékekre már nem vonatkozik, mivel a jótállás ideje lejárt. Ilyenkor nincs más lehetőség, venni kell egy újat, és lám máris oda a spórolás.
De mi lehet akkor a jó megoldás?
Csak olyan babaholmit vásároljunk, amire tényleg szükségünk van, nem kell mindenből több darab, inkább csak egyet válasszunk, de az legyen jó minőségű!

Boldog baba

Íme egy lista a legfontosabb dolgokról, melyeket érdemes még a születés előtt beszerezni:

Gyerekágy
Miért? Mert a babának kelleni fog egy saját, biztonságos hely, ahol aludhat.
Mire érdemes figyelni? A lakkozás, a csiszolás, és a rácsok közötti távolság megfelelő legyen. Lekerekített, sima szélei legyenek. Legyen könnyen tisztán tartható. Szálka, csavar, vagy szeg semmiképp ne álljon ki belőle.

Ruha
Miért? Mert az újszülöttnek is muszáj jól öltözöttnek lennie.:)
Mire érdemes figyelni? A márkás babaruhák irreálisan drágák lehetnek, a használt ruhák pedig, bár olcsók, nem biztos hogy megfelelően tisztán tartották őket. Érdemes inkább a középutat választani, és új, minőségi, mégis kedvező árú ruhadarabokat beszerezni.
Tipp: Jó minőségű, kézzel készített, egyedi babaruhák és egyéb kellékek rendelhetőek a Lindavirágstúdió kínálatából.

Járóka
Miért? A kisbaba nem lehet bezárva egész nap a rácsos ágyba, és kézben sem lehet tartani, így kell egy hely, ahol napközben nyugodtan játszhat. Ezen kívül utazásnál is hasznos, hiszen összecsukható, és kényelmesen tud benne aludni is a gyermek.
Mire érdemes figyelni? A kiságyhoz hasonlóan tüzetesen át kell nézni, főleg ha használtan vásároljuk. A legfontosabb a biztonság!

Autós ülés
Miért? A gyerekeknek születésüktől egészen iskolás korukig kötelező a biztonsági ülés a járművekbe, e nélkül nem is utazhatna velünk.
Mire érdemes figyelni? Az ülésen jelzett súlyhatárt mindig be kell tartani! Emiatt sokszor le kell majd cserélni az évek során. Ezen kívül jó, ha nagyobb korában személyes próbálja ki a gyerek az ülést, és az autóba is érdemes bepróbálni, ha van rá mód.

Játékok
Miért? A csecsemő fejlődése érdekében.
Mire érdemes figyelni? Mindig a korosztályának ajánlott játékok közül válasszunk. Vásárlás után ne adjuk rögtön a kezébe, hanem mossuk át és fertőtlenítsük!